Herman Plugge Engagement Award

Van links naar rechts: Niek de Jonge, Herman Plugge en ikzelf met de trofee in mijn handen.

Een van de meest bijzondere tradities in het huidige Nederlandse expeditieklimmen is de jaarlijkse Herman Plugge avond. Alle Nederlandse (niet commerciële) expedities vertellen dan het verhaal van hun avontuur in de woonkamer van Herman Plugge. Dit jaar waren Niek en ik uitgenodigd om een korte presentatie te geven over onze avonturen in de Revelation Mountains in Alaska. Daarnaast waren er mooie verhalen over een Nepal expeditie en een trip naar de Djangart-range in Kirgizië. En niet te vergeten een mooie historische film over een beklimming van de Nilgiri in Nepal in 1961.

Op het einde van de avond bespreekt een vakjury dan nog eens alle expedities. Dit jaar was het oordeel dat de echte Irish Coffee award niet uitgereikt zou worden, omdat er geen expeditie bij zat die in het rijtje van de voorgaande winnaars zou passen. Wel ging de Engagement trofee naar Niek en mij. Het gaat om een aanmoedigingsprijs voor onze trip naar Alaska. Tof natuurlijk! Op de foto zie je in mijn handen de mooie snowstake-trofee die ooit eens gevonden is op een expeditie in de Himalaya. Daarna serveerde Herman de zelfgemaakte Irish Coffee. 

Het was weer een gezellige en bijzondere avond. Mooi dat deze traditie nog steeds in stand gehouden wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s