NKBV CEAT Meeting

Afgelopen weekend was de NKBV CEAT meeting in Ettringen. Het doel was enthousiaste Nederlandse rotsklimmers, alpinisten en expeditieklimmers samen te brengen tijdens een klimweekend in de rotsen. Er waren 28 deelnemers en we vormden een gevarieerd gezelschap, met jonge NSAC honden en ervaren alpiene rotten. Centraal stond het kennismaken met nieuwe klimmaatjes, het uitwisselen van kennis en het bijpraten met oude vrienden. Samen met Niek de Jonge was ik verantwoordelijk voor de organisatie. We organiseerden dit event namens de Commissie Expedities en Alpiene Topsport (CEAT) van de NKBV.

Er werd beide dagen fanatiek geklommen in de spleten van Ettringen. Iedereen kon zelf bepalen waar en met wie hij zou gaan klimmen. Naast het klimmen vond ik de barbecue op zaterdagavond heel gezellig. Lekker met zijn allen een biertje drinken en slap ouwehoeren over klimmen. Zondag waren we redelijk op tijd weer bij de rotsen en hebben we nog een mooie hoeveelheid routes kunnen klimmen. Na afloop heb ik veel enthousiaste reacties van de deelnemers gehoord, dus volgens mij was het een geslaagd event.

Voor mij persoonlijk was het mijn tweede keer Ettringen na de expeditie. Ik heb er echt weer van genoten. Er zijn zoveel mooie routes in het gebied te doen en het klimmen voelde weer beter dan het eerste weekend direct na mijn expeditie. Tijdens de Pakistan trip was ik wel wat spieren en kracht kwijt geraakt en daarom klom ik de eerste weken na thuiskomst echt een flink niveautje lager dan voor ons avontuur. Hoogte, inspanning en weinig eten is gewoon niet zo goed voor je klimniveau. Nu ben ik al weer ruim 2 maanden terug en voel ik me veel fitter. Ik kon me goed uitleven in een paar uitdagende routes en ook voelden de crack-technieken goed na onze laatste Orco-trip. Mentaal relaxed voorklimmen in harde routes blijft daarentegen een ontwikkelpunt, en dat is iets waar ik komende tijd meer mee aan de slag wil. Het ging gelukkig best wel aardig dit weekend dus dit biedt hoop voor de komende tijd 🙂

Anyway, het was een tof weekend en ik wil zo gauw mogelijk weer naar Ettringen! Thanks allemaal! Hieronder de foto’s.

IMG_3532
Dorien klimt Irrgarten op de Grosse Wand
IMG_3535
Een classic route met handverklemmingen en eigen afzekering.
IMG_3539
Fitnesscenter (8) was tof en lukte me onsight. Moest er flink mijn best voor doen!
IMG_3548
Niels van Veen klimt Henkelstang (6), genaamd naar de ijzeren stang die vast zit in de rots.
IMG_3542
Wouter de Vries klimt de classic Aucun Plaquette
IMG_3553
Niels van Veen klimt in de Mordor kuil.
IMG_3557
Niels, Wouter, Kris en Hans regelen de BBQ.
IMG_3559
Hoppa! Niels gooit de verse kolen erbij.
IMG_3564
Zondagochtend bij het ontbijt
IMG_3581
Klimmen met Dennis was gezellig als vanouds. En natuurlijk had ie weer veel materiaal mee 🙂

 

IMG_3579
Miron van der Kolk klimt Kondensstreifen, een toffe 7+ spleet.
IMG_3575
Ivo en Miron
IMG_3569
Miron in Kondensstreifen (7+). Mooie route op eigen pro .
IMG_3574
De instructeur kijkt toe.
IMG_3582
Jet van de ASAC was er ook bij 🙂
IMG_3591
Ywen van de ASAC ook!
IMG_3585
Wat een gave route 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s