Ettringen

IMG_7401-2
Leon flirt met rampen (Flirtin with Disaster 8+)
IMG_7408
Leon in de vuistcrack Oger (7+/8-)
IMG_20180415_160203240_HDR_2
Lieke in Le Mitard (8-/8)
IMG_20180414_180439177_2
Dorien wijdt onze nieuwe cams in (maat 5 en 6) in een toepasselijke route, namelijk “nr.5” in Finsterlay.

Ik ben in de afgelopen weken weer twee keer in Ettringen geweest. De afzekering is hier deels traditioneel (eigen zekeringen plaatsen) en de klimstijl vraagt om goede beheersing van de spleetklimtechnieken. Ik vind het altijd een fantastische plek om te klimmen.

Het was weer enigzins inkomen, zowel op fysiek als mentaal vlak. Het jammen in handcracks voelt tegenwoordig bijna als een tweede natuur. Daarentegen is off-width klimmen, oftewel klimmen in spleten breder dan je vuist, maar smaller dan je eigen lichaam, nog steeds totaal niet mijn ding. Het kwartje valt gewoon nog niet. Verklemde voeten glibberen kansloos terug naar beneden, en met mijn handen weet ik me geen raad. Genoeg te leren nog….

Ik ben daarnaast weer een paar oude projectjes ingestapt. In eerste instantie voelde alles erg zwaar, maar gaandeweg kwam er progressie. Dat geeft goede motivatie en als het even kan spring ik komende tijd een paar keer in de auto naar Ettringen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s